Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

2 Μάη 2013: Το Γιαπωνέζικο «Πλοίο της Ειρήνης» στον Πειραιά/ Για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά


[από την περσινή επίσκεψη στον Πειραιά]

2 Μάη 2013
Το Γιαπωνέζικο «Πλοίο της Ειρήνης» στον Πειραιά

Το Γιαπωνέζικο «Πλοίο της Ειρήνης», που πραγματοποιεί το γύρο της γης για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά φθάνει την Πέμπτη 2 Μαΐου 2013, ώρα 7 π.μ. στο λιμάνι του Πειραιά, μεταφέροντας και μήνυμα αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό και τους αγώνες του για την Ειρήνη και εναντίον των πολιτικών σκληρής λιτότητας.

Στο πλοίο επιβαίνουν εκατοντάδες φίλοι της ειρήνης, καθώς και Hibakusha (επιζώντες των ολοκαυτωμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι).

Επίσης, επιβαίνει πολυάριθμη ομάδα νέων από τη Σαουδική Αραβία, που επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Ύστερα από πρόταση της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής, η επίσκεψη του «Πλοίου της Ειρήνης» στον Πειραιά είναι αφιερωμένη και στη μνήμη του Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης και Βουλευτή της αριστεράς στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιά Γρηγόρη Λαμπράκη, από τη δολοφονία του οποίου συμπληρώνονται 50 χρόνια στις 22 Μαΐου 2013.

Στην υποδοχή του «Πλοίου της Ειρήνης» στο λιμάνι του Πειραιά θα πάρουν μέρος φιλειρηνικές οργανώσεις και αντιπυρηνικά κινήματα, συνδικαλιστικές οργανώσεις και δημοτικές παρατάξεις, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
  
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου: 210 4133179, 6946068777
Πάνος Τριγάζης: 210-7655869
----------------------
Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ στηρίζουν και συμμετέχουν σε όλες τις πρωτοβουλίες που είναι ενάντια στα πυρηνικά και υπέρ της ΕΙΡΗΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου