Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Για την πυρηνική κρίση στην Κορέα 6-4-2013


Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της πυρηνικής και βιοχημικής απειλής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την πυρηνική κρίση στην Κορέα
6-4-2013

Με ανησυχία παρακολουθούμε τη συνεχιζόμενη απειλή χρήσης πυρηνικών στην Κορέα. Η IPPNW απέστειλε την επισυναπτόμενη επιστολή [ΕΔΩ] στους προέδρους ΗΠΑ, Β. και Ν. Κορέας με κοινοποίηση στους προέδρους Κίνας, Ιαπωνίας και Ρωσίας, την οποία κοινοποιήσαμε στο ΥΠΕΞ και τις αντίστοιχες πρεσβείες στην Αθήνα.
Σε αυτή επισημαίνεται ότι η χρήση πυρηνικών όπλων πρέπει να προληφθεί, επειδή όποιος και αν επιτεθεί οι κάτοικοι και των δυο χωρών θα έχουν τη μοίρα των κατοίκων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.
Οι ανθρωπιστικές επιπτώσεις της χρήσης πυρηνικών όπλων εξετάστηκαν πριν από ένα μήνα στο Όσλο από αντιπροσώπους 127 χωρών. Οι επιστημονικές ιατρικές ανακοινώσεις έδειξαν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλέσει εκατομμύρια νεκρούς, εκατομμύρια επιπλέον πάσχοντες από τραύματα, εγκαύματα, νόσο της ραδιενέργειας, χωρίς δυνατότητα περίθαλψης, κοινωνική και οικονομική κατάρρευση, και τη δυνατότητα κλιματικής αλλαγής που θα προκαλέσει πυρηνικό λιμό παγκόσμια. Για όλους αυτούς τους λόγους οι συμμετέχοντες στο Όσλο αποφάσισαν ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο του πλανήτη πρέπει άμεσα να περιοριστεί με στόχο την εξαφάνιση κάθε πυρηνικού όπλου. Αυτό είναι και ο στόχος της Εταιρείας μας από το 1980. Η παρούσα κρίση υπογραμμίζει την ανάγκη πλήρους πυρηνικού αφοπλισμού από όλους.

Για το ΔΣ
Η πρόεδρος

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

[ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Friends of Nature Greece προσυπογράφουν το ανωτέρω κείμενο και την επιστολή [ΕΔΩ] της  International Physicians for the Prevention of Nuclear War, προς τους προέδρους Κιμ και Ομπάμα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου