Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

H Eλληνική κυβέρνηση για λόγους εθνικής στρατηγικής ΔΕΝ υποστηρίζει τις περαιτέρω πρωτοβουλίες, όπως η ICAN Campaign, που προωθούν σκανδιναβικά κράτη και η Ν. Ζηλανδία σαν περαιτέρω πίεση προς τις πυρηνικοκάτοχες χώρες.


Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της πυρηνικής και βιοχημικής απειλής
κλάδος ΙPPNW

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-10-2013

Σε συνέχεια της επιστολής που είχαμε στείλει στον Υπουργό ΥΠΕΞ κο Ευάγγελο Βενιζέλο 5-9-2013 σχετικά με τη στάση της Ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της πρότασης από πολλές ΜΚΟ (ανάμεσά τους και η ΙPPNW -ICAN) για χαρακτηρισμό των πυρηνικών όπλων σαν νομικά "απάνθρωπων" η οποία συζητήθηκε στις 26-9-2013 στον ΟΗΕ με απουσία τελικά της Ελλάδας, είχαμε επικοινωνία με τον υπεύθυνο για τα πυρηνικά κο Παντελή Μάργαρη.
Ο κος Μάργαρης επανανεβαίωσε τη σταθερή στάση της ελληνικής κυβέρνησης για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων όπως περιγράφεται από τις ισχύουσες αντιπυρηνικές συμφωνίες και κατά της κατασκευής νέων πυρηνικών εργοστασίων. Αντίθετα μας ενημέρωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση για λόγους εθνικής στρατηγικής ΔΕΝ υποστηρίζει τις περαιτέρω πρωτοβουλίες, όπως η ICAN Campaign, που προωθούν σκανδιναβικά κράτη και η Ν. Ζηλανδία σαν περαιτέρω πίεση προς τις πυρηνικοκάτοχες χώρες. 
Η Εταιρεία μας επειδή πιστεύει ότι η συζήτηση των αντιπυρηνικών συμβάσεων έχει παγώσει θα συνεχίσει να προωθεί νέες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της πλήρους εξάλειψης των πυρηνικών όπλων τα οποία με την ιδιότητα των γιατρών πιστεύουμε ότι είναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να πείσουμε την ελληνική κυβέρνηση τώρα και στο μέλλον.

η πρόεδρος

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου